چالش های زیست محیطی

گوزن‌های جزیره اشک در محاصره نمک

سه شنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۴، ۰۸:۵۶ ق.ظ

گوزن‌های جزیره اشک در محاصره نمک

خشک شدن دریاچه ارومیه و وضعیت اسفبار جزیره اشک در این دریاچه، گوزن‌های زرد موجود در این جزیره را با تهدید جدی مواجه کرده است.
      

   

به گزارش  همشهری آنلاین :

380راس، جمعیت کل گوزن‌های زرد ایرانی است که در زیستگاه‌های مختلف ایران پراکنده‌اند؛ اما بنا به اعلام مسئولان محیط‌زیست آذربایجان غربی، جزیره اشک زیستگاه حدود 250راس از جمعیت گوزن‌های زرد است.

 جزیره اشک که تا پیش از خشک شدن دریاچه ارومیه موقعیتی استثنایی برای زندگی گوزن‌ها ایجاد کرده بود با خشک شدن دریاچه ارومیه امنیت خود را از دست داده است و اکنون خطرات مختلفی گوزن‌های زرد موجود در این جزیره را تهدید می‌کند. با خشک شدن دریاچه، ازیک سو، شماری از گوزن‌ها از جزیره خارج شدند از سوی دیگر، قوچ ومیش‌ها از سایر نقاط به این جزیره آمدند و آبشخورها را اشغال کردند ضمن آنکه نمک روی برگ گیاهان را پوشاند و نبود آب و علوفه گوزن‌ها را با مشکل مواجه کرد.

مهندس ضیایی که خود از دست اندرکاران انتقال گوزن زرد به جزیره اشک بوده است با تأکید براینکه گوزن زرد نیازمند زیستگاه مطمئن و امنی است که باید با بررسی‌های دقیق علمی و فنی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه جنگل‌های کرخه هم که زیستگاه اصلی گوزن بود به‌دلیل احداث سد در حال نابودی است و نمی‌تواند زیستگاه مناسبی برای این حیوان باشد.

به گفته کارشناسان برای حفاظت از این‌گونه زیبا و نادر حیات وحش که تا انقراض فاصله چندانی ندارد ضروری است منطقه وسیعی در زاگرس برای زیستگاه گوزن زرد درنظر گرفته شود و با اعلام این منطقه به‌عنوان منطقه حفاظت شده، شرایط امن و مناسب برای این حیوان ایجاد شود.

نظرات  (۳)

۱۰ شهریور ۹۴ ، ۰۹:۴۸ یـک مـعــلـم . .
باسلام وتحیت،
"جزیره اشک"،اشک ماراهم درآورد. .
بنده هم این خبرراچندروزپیش خواندم ومتأسف شدم.
امیدوارم مسئولان،فکراساسی برای این گوزن هابکنند،مادرکشورمان زیستگاه های خوب وبـکـر،کم نداریم.
هم محدوده ی جنگل های زاگرس وهم جنگل های شمال - ازگیلان ومازندران تاگلستان،وجزایرجنوبی خلیج فارس و . . می تواندپذیرای این گوزن هاباشد.
البته خشک شدن دریاچه ها،اختصاص به ایران ندارد.
دررکشورهمسایه -ترکمنستان- نیز"دریاچه ی آرال"که روزی جزوچهاردریاچه ی بزرگ دنیابود،به دلیل "سیاست های نادرستی" که شوروی هااتخاذکردندوانتظارش راهم داشتند،
دریک بازه ی زمانی مشخص،شروع به خشکیدن نمود.
درحال حاضربیشترپهنه ی این دریاچه خشکیده وتنها"چندنقطه وباریکه" ای ازآن باقی مانده است.
درموردتاریخچه،علل خشکیدن،تأثیرات زیست محیطی خشکی دریاچه وراهکارهای احیای دریاچه ی اورمیه،یاحتی بررسی"امکان" احیای آن،بایددریک زمان مناسب وجداگانه،نوشت . .
امروزه،سدسازی های بی رویه وبدون مطالعه وکارشناسی،برداشت بی رویه ازآب های زیرزمینی،و. .
متأسفانه آفت سهمگینی برای زیست بوم ما،درایران -وسایرکشورها-شده است.خشکیدن تالاب های "هورالعظیم،دریاچه ی هامون،دریاچه مهارلو،تالاب گاوخونی و. . تنهانمونه هایی ازفاجعه ی زیست محیطی درایران است . .
.
درپناه حق باشید  . .
پاسخ:
سلام. از توضیحات کامل شما متشکرم. همجنین از حضور مستمرتان بسیار ممنون وسپاسگزارم. 
ادم دلش می سوزه واقعا..
یه جور بی رحمیه...
از مطلب شما و همچنین توضیحات این دوست خوبمون ممنون واقعا..
خیلی خوبه که بقیه  هم بدونن چه خبره ...
پاسخ:
وهمچنین ممنون ازشما وحضور پرمهرتان. 
۱۱ شهریور ۹۴ ، ۰۷:۵۵ سهیلا (کاتارسیس)
باز هم خبری تکان دهنده و تاسف بار. 
این طبیعت و حیوانات از دست آدمیزاد چه ها که نمی کشن!
پاسخ:
 واقعیتی است که باعث اندوه همه ی دلهاست. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی