باز چرخانی آب در زاینده رود!!!
باز چرخانی آب ،دخالت در اکوسیستم زاینده رود !!!!!
محمود سلطانی، پژوهشگر حوزه محیط زیست که یکی از منتقدان این طرح است، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اجرای این طرح باید از همه ابعاد مورد بررسی قرار گیرد و کارشناسان باید به صورت تخصصی روند اجرای آن را بررسی کنند.
وی با تاکید بر اینکه به عنوان پژوهشگر حوزه محیط زیست بر این باورم که اجرای طرح بازچرخانی آب در رودخانه زاینده رود نوعی دخالت در اکوسیستم رودخانه است، افزود: با اجرای این طرح چرخه طبیعت رودخانه مختل خواهد شد.
این پژوهشگر حوزه محیط زیست با بیان اینکه تجمع پساب در بستر رودخانه عواقب بهداشتی زیادی را خواهد داشت،اضافه کرد: برای این امر بهتر است دانشگاه علوم پزشکی ورود جدیتری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح بازچرخانی آب منجر به حذف خشکی زایندهرود از اذهان عموم مردم جامعه خواهد شد، ادامه داد: مردم به تصور اینکه رودخانه آب دارد از خشک شدن زاینده رود غافل می شوند ضمن اینکه اثرات بهداشتی آن از نظر دور نخواهد بود.
سلطانی به ابعاد اجتماعی بازچرخانی آب نیز اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح منجر به ایجاد جو روانی و اجتماعی در بین اقشار مختلف و به ویژه کشاورزان خواهد بود.
وی مدیریت و کنترل آببرهایی که غیر قانونی و غیر اصولی از حوضه آبریز رودخانه زایندهرود برداشت میکنند را راهکار درست احیای دایمی این رودخانه دانست و گفت: باید توجه داشت که در احیای رودخانه زاینده رود باید از سراب تا پایان را در نظر داشته باشیم و احیای تالاب گاوخونی در اولویت باشد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، احیای دائمی رودخانه زاینده رود یکی از وعدههای رییس جمهور به مردم اصفهان بود؛ وعدهای که به اعتقاد کارشناسان تنها با مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود و کنترل برداشتهای غیرمجاز امکان پذیر است، اما محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان که پیگیریهای زیادی را نیز در حوزه حل مشکل کم آبی استان داشته است، ۲۷ شهریور در جلسهای با حضورنمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی از طرحی سخن به میان می آورد که بر اساس آن با ۵۲ کیلومتر لوله گذاری در بستر رودخانه زاینده رود و بازچرخانی آب میتوان آب را برای همیشه در رودخانه زاینده رود جاری ساخت. پس از رسانهای شدن این طرح افراد زیادی نسبت به اجرای آن واکنش نشان داده و نظرات خود را به روشهای مختلف اعلام کردهاند.imna.ir