چالش های زیست محیطی

میوه هایی که هسته آنها مضر است.

چهارشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۴، ۰۵:۱۰ ب.ظ

میوه هایی که هسته آنها مضر است.

میوه‌ها از مهم‌ترین گروه‌های غذایی می‌باشند که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می‌باشند و مصرف مداوم آن‌ها سلامتی و تندرستی را برای افراد جامعه به همراه دارد؛ اما گاهی همین میوه‌ها دارای اجزایی هستند که درعین‌حال که به نظر، خوراکی می‌آیند اما سمی و مضر می‌باشند. در زیر چند مورد از این اجزای سمی را به شما معرفی می‌کنیم: 

هسته زردآلو

زردآلو منبع عالی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شود و به سلامتی چشم‌ها، پوست، مو، دهان و ... کمک می‌کند و به بدن برای مبارزه با عفونت‌ها یاری می‌رساند. اما هسته آن دارای آمیگدالین است این ماده وقتی در مقادیر زیاد مصرف شود سمی می‌باشد. اگرچه زردآلوبه عنوان یک مکمل طبیعی شناخته می‌شود اما مصرف بیش از حد هسته آن مضر است. بیش از 1-2 عدد از این هسته‌ها را در طی روز مصرف نکنید؛ زیرا مشکلات معده و تهوع ایجاد خواهد کرد و مصرف مقادیر بسیار زیاد آمیگدالین، کشنده است. 

هسته آلو

آلو ظاهر جذابی دارد. محدود از چربی است و سرشار از ویتامین آ و ویتامین سی می‌باشد اما هسته آن بی‌خطر نمی‌باشد؛ بالأخص وقتی برای تهیه آلوچه ولواشک از آن استفاده می‌شود، ممکن است دانه‌های آن در ماده غذایی وارد شوند و حالت سمی ایجاد کنند. دانه آلودارای گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که در بدن به مواد سمی و خطرناکی تبدیل می‌شود. بدن مقادیر اندکی از سیانید را می‌تواند پاکسازی کند، اما مقادیر فراوانی از آن خطرناک است و بدن توانایی از بین بردن آن را ندارد. مخصوصاً در کودکان بسیار مواظب باشید که هسته‌ی ‌این میوه را در دهانشان نگه ندارند. 

دانه گلابی

گلابی میوه‌ای زنگوله‌ای شکل است که در محدوده رنگ‌های سبز، زرد، قهوه‌ای، قرمز و یا ترکیبی از این رنگ‌ها وجود دارد. این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. بیش از 30 گونه آندر جهان وجود دارد. دانه گلابی برای انسان خطرناک است. دانه به نیز مانند دانه گلابی در همین دسته قرار می‌گیرد و میوه به بهتر است به صورت پخته مصرف شود وگرنه خطرناک است. 

هسته گیلاس

رنگ قرمز گیلاسنشان‌دهنده مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان در آن است. دانه، ساقه و برگ‌های گیلاس سمی هستند. دانه این میوه دارای سیانید است. سیانید یکی از سمومی است که آلمان‌های نازی برای کشتن زندانیان در جنگ جهانی دوم استفاده می‌کردند. حواستان باشد دفعه بعدی که گیلاس خوردید هسته آن را مک نزنید. 

هسته هلو

هلو میوه‌ای با ظاهر زیبا و طعمی بی‌نظیر است. از نظر چربی اشباع، کلسترول و سدیم بسیار محدود می‌باشد و سرشار از فیبر و ویتامین‌های ضروری برای بدن است. میوه هلو بسیار مفید است اما دارای هسته‌ای است که مواد شیمیایی سمی در خود دارد. هسته هلو بسیار سفت است و با دندان شکسته نمی‌شود؛ اما در برخی گونه‌های این میوه که هسته از وسط نصف می‌شود، دانه آن در دسترس قرار می‌گیرد. حواستان به آن باشد. البته این دانه بسیار تلخ است و همین مسئله مانع از مصرف آن می‌شود. 

دانه سیب

عقیده متداولی که در رابطه با سیب وجود دارد، این است که سیب میوه‌ای برای سلامتی است و مصرف روزانه یک عدد سیب شما را از ابتلا به بسیاری بیماری‌ها بازمی‌دارد. فیبر و ویتامین‌های موجود در سیب از ابتلا به گرفتگی عروقی و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. سیب در رنگ‌ها و گونه‌های بسیار متفاوتی وجود دارد؛ اما دانه‌های سیب دارای سیانید می‌باشند. عقیده‌ای که در رابطه با مصرف سیب (بالأخص سیب گلاب) به طور کامل وجود دارد درست نمی‌باشد و مصرف مقادیر زیادی از دانه‌های سیب سمی می‌باشد. البته مصرف یک عدد سیب کامل همراه با تمام ضمایم مانند دانه‌ها مشکلی را به وجود نمی‌آورد؛ اما مقداری ماده سمی سیانید وارد بدن می‌کند و بار تحمیل‌شده به کبد و کلیه‌ها را، برای پاکسازی آن افزایش می‌دهد.  

تاجریزی تلخ و شیرین

تاجریزی گیاهی زیبا با میوه‌هایی قرمز رنگ است که شبیه زغال اختهمی‌باشد. این گیاه در آمریکا در لیست علف‌های هرز مضر قرار دارد. البته دز کمی از آن به عنوان دمنوش برای درمان چاقیکاربرد دارد و روند پیشرفت بیماری‌های کبدی و پوستی را کند می‌نماید. مصرف تاجریزی بیش از مقادیر توصیه‌شده، مسمومیت خفیفی با علائم سردرد و تهوع را ایجاد می‌کند و مصرف دز بیشتری از آن ممکن است مشکلات حادی مانند سختی در تنفس یا نارسایی کلیوی را به بار آورد. مصرف مقادیر بسیار بیشتر هم ممکن است مرگ را به همراه آورد  .

               

 بادام تلخ

بادام تلخ نیز مانند دانه‌های هلو، زردآلو، آلو، سیب، به و گیلاس از آمیگدالین تشکیل یافته است که می‌تواند در بدن تبدیل به سیانید شود. در تمام دنیا دو نوع بادام وجود دارد: بادام شیرین و بادام تلخ. بادامتلخ باید به منظور از بین رفتن مواد شیمیایی سمی موجود در آن حرارت داده شود و یا پاستوریزه شود. بادام سرشار از پروتئین، ویتامین ای، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است که برای بدن مفید می‌باشد؛ اما مصرف بادام تلخ به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. 

سخن آخر

شاید یکی از علت‌های اصلی وجود مواد سمی چون سیانید در دانه‌های میوه‌ها، جلوگیری از مصرف آن توسط انسان‌ها و حیوان باشد. تا بدین وسیله این دانه‌ها محفوظ بمانند و نسل گونه‌های گیاهی تداوم پیدا کند و از تولیدمثل بازنمانند.

 www.tebyan.net

 

نظرات  (۲)

۱۷ تیر ۹۴ ، ۱۷:۱۳ رضا فاطمی
زردآلو؟ یعنی مضر بود تا الان؟؟؟؟؟؟؟..
من هسته هاش و که خونواده می خورد جمع می کردم 20 الی 30 تا میشکستم میخوردم ...
اونم یهویی..
وهو...من دپ شدم..
پاسخ:
راستش برای خودم هم عجیب بود .چون هم خودم وهم بچه ها تا قبل از این هسته زردآلو را میخوردیم .
۱۸ تیر ۹۴ ، ۱۸:۴۰ یـک مـعــلـم . .

باسلام وتحیت،

درموردهسته ی زردآلو،درافواه مردم این قاعده رایج است که اگربعدازخوردن میوه ی زردآلو،هسته ی آن رابشکنیدوبخورید،نفخ حاصل ازدیرهضمی زردآلورابرطرف می کند..

اماهسته ی زردآلو،دونوع شیرین وتلخ دارد.هسته های تلخ حاوی سمی به نام "اسید سیانیدریک" و "اسید پروسیک" است

وهسته های شیرین هم درابتداهمین موادسمی رادارا می باشد،امادرادامه ی"رسیدن میوه" مقادیرزیادی ازاین موادسمی راازدست داده وطعم شیرینی پیدا می کند.

اماافراط درهرکاری مضروآسیب رسان است.

به تجربه ثابت شده که خوردن بیش ازاندازه ی میوه ی زردآلو- بیش ازپنج عدد-بسیارمضروخطرناک است.

چون زردآلو،میوه ای با"مزاج گرم" است.وافراط درخوردن آن صدماتی به بدن فردواردمی کند.

به خصوص اگرهمراه باموادغذایی دارای مزاج گرم- مانند"عسل" –باشدموجب حالت "خفگی ومرگ" می شود.

.همینطورکسانی به نوعی آلرژی وحساسیت دچارند،بایددرخوردن این میوه احتیاط کنند

.

. .موفق باشید 

پاسخ:
سلام وسپاس...  از توضیحات بسیار مفیدتان کمال تشکر را دارم. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی