چالش های زیست محیطی

میوه هایی که هسته آنها مفید است.

چهارشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۲۹ ب.ظ

هیچ گیاهی نیست اگر هسته نباشد.

بدون هسته و دانه، گیاهی رشد نمی‌کند. طبیعت برای حفظ بقای گونه‌های مختلف میوه و سبزیجات، از هسته‌ها مراقبت می‌کند. به همین منظور دور این هسته‌های ریز یک غشای حفاظتی کشیده که حافظ مواد مغذی لازم برای رشد میوه‌ها می‌باشد.

دانشمندان و محققان حوزه‌ی سلامت تحقیقات زیادی روی خواص هسته روی بدن انسان انجام می‌دهند. امروزه هسته‌ها به صورت روغن مانند روغن هسته‌ی انگور، مکمل‌های غذایی و یا در محصولات آرایشی در اختیار مصرف کننده ها قرار گرفته است. در اینجا چند نمونه  از این هسته‌های سلامتی را معرفی می‌کنیم.

هسته‌ انگور، برای پاک‌سازی بدن

هسته‌ی انگور و روغنی که از آن گرفته می‌شود سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها به خصوص آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی پُلی‌فنول‌ها می‌باشد. از این گذشته این روغن حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است. این ترکیبات مفید باعث بهبود جریان خون شده و از عروق و قلب ما محافظت می‌کند. روغن هسته‌ی انگور خواصی دارد که برای پوست نیز مفید است. در واقع این روغن باعث تغذیه و نرم و مرطوب شدن پوست شده و ترشح کلاژن را بیشتر می‌کند. این روزها در ترکیب لوازم آرایشی از این روغن استفاده می‌شود.

هسته‌ انار، احیا کننده‌ سلول‌ها

در چین باستان انار را سمبل جاودانگی می‌دانستند. هر دانه انار حاوی صدها هسته‌ی کوچک است که با یاقوت سرخی پوشانده شده است. روغنی که از این هسته‌های سفید گرفته می‌شود سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها به خصوص فلاوونوئیدها و اسیدهای چرب ضروری است. این روزها تولید کننده های بزرگ لوازم آرایشی از این روغن برای تولید لوازم آرایشی ارگانیک استفاده می‌کنند چون باعث تحریک ترشح کلاژن شده و پیری پوست را به تأخیر می‌اندازد. محققان حوزه‌ی تغذیه علاقه‌ی زیادی به بررسی دقیق‌تر هسته‌های انار نشان داده‌اند. اولاً به خاطر این که این هسته‌ها سرشار از فیتواستروژن‌ها هستند که برای بهبود و درمان علائم یائسگی بسیار مفید است؛ و دوما به خاطر این که احتمال می‌دهند هسته‌ی انار خواص ضدسرطانی داشته باشد. برای همین محققان بررسی‌های گسترده‌ای در این خصوص آغاز کرده‌اند

هسته‌ تمشک، برای مقابله با پیری

روغن هسته‌ تمشک سرشار از بتاکاروتن و اسیدهای چرب ضروری و به ویژه ویتامین  E می‌باشد برای همین هم روند پیری را به تأخیر انداخته و سلول‌ها را جوان نگه می‌دارد. این هسته‌ها خواص ضدالتهابی و التیام بخشی دارند و برای همین هم باعث تغذیه، احیا و تقویت سلول‌های پوستی می‌شوند. روغن هسته‌ تمشک برای پوست‌های حساس بسیار مفید است. در واقع این روغن برای تسکین خارش و پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست تأثیر خوبی دارد.

توجه داشته باشید که هسته‌ کیوی نیز بسیار پر خاصیت است. با وجود این که روغن هسته‌ کیوی چندان شناخته شده نیست اما با این حال این روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع نشده می‌باشند که باعث نرمی پوست شده و با آکنه و پوست‌های خشن مقابله می‌کند.

هسته‌ گریپ‌فروت، یک آنتی‌بیوتیک طبیعی

عصاره‌ هسته‌ گریپ‌فروت یک ضد میکروب بسیار قوی می‌باشد. عصاره هسته‌ گریپ‌فروت بر خلاف داروهای آنتی‌بیوتیکی به مدت طولانی در روده باقی نمانده و تعادل فلور روده را به هم نمی‌زند.

قطره و یا قرص هسته‌ گریپ‌فروت برای درمان سرفه و لارنژیت و غیره مفید است. از این داروهای طبیعی می‌توان برای درمان قارچ‌ها و یا بهبود مشکلاتی مانند آفت کمک گرفت.
عصاره‌ی هسته‌ی گریپ‌فروت حاوی میزان زیادی فلاوونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی پولی فنول‌ها می‌باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. البته توصیه می‌کنیم حتماً از محصولات ارگانیک استفاده کنید. www.tebyan.net 

نظرات  (۲)

۱۷ تیر ۹۴ ، ۱۵:۲۱ یـک مـعــلـم . .
باسلام وتحیت،
مطلب "خوب" بااطلاعات "مفیدی" بود.
چند"سوال" باخواندن این مطلب درذهنم ایجادشد:
باتوجه به این اغلب این میوه های نامبرده،هسته "ریز"و"کوچکی" دارند،
نمی دانم "چندکیلو"،یا"چندتن" ازاین میوه ها، برای استحصال روغن هسته شان موردمصرف قرارمی گیرد؟
فارغ از"فواید"این نوع روغن های گیاهی،درکشورما،اگرقرارباشدصنایع روغن کشی ازهسته ی این میوه ها،ایجادشود،
باتوجه به "میزان آب" های موجودروزمینی وزیرزمینی،
ونیز"قیمت" تعرفه ی واردات این محصولات،
آیااین کار"مقرون به صرفه" هست یانه؟

تاجایی که به یاددارم،دو نوع روغن "هسته ی انگور وروغن کنجدودربازارهای کشوروجوددارد- غیرازروغن آفتابگردان وروغن گلزا-بنده روغن هسته ی اناریاگریپ فروت ویاتمشک راتابه الان ندیده ام.
{البته روغن کانولا،که رقم اصلاح شده ی گیاه گلزاست،مفیدترازروغن گلزاست.بدلیل میزان کمتری ازاسیداروسیک و. .}
جمله ی آخراین مطلب،جمله ی فوق العاده مهمی است.
متأسفانه دردنیا ونیزدرکشورما،اغلب محصولات کشاورزی ،آغشته وآلوده به انواع سموم شیمیایی هستند؛
وکشاورزان باروشهای غیرشیمیایی مبارزه باآفات باغی وکشاورززی،یاناآشنایند،یابااین روشهاراحت نیستند.وبه طورکلی هنوزآنچنان که باید"فرهنگ" پرورش محصولات ارگانیک ،دربین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی "جـا"نیفتاده است.
تاجایی که وزیرمحترم بهداشت،ازطریق رسانه هااعلام کردکه مردم هنگام مصرف "سیب"و"خیار"حتما پوست این میوه هارابگیرند.وبه عبارتی این میوه هارابدون پوست مصرف کنند؛
{به دلیل استفاده ازفرآورده های شیمیایی ،وقدرت جذب ومیزان رسوب بالای ماده ی"نیترات"در پوست این میوه ها}
امیدوارم(نمی دانم این "امیدواری"چقدر در"حل مسأله"، مؤثراست)درآینده ی نزدیک،باسخت گیری های قانونی وتسهیل استفاده ازروشهای زیستی ونیزدسترسی آسان تولیدکنندگان به امکانات وخدمات وابزارهای تولیدارگانیک،
اشاهدتولیدمحصولات کشاورزی وباغی به طور صددرصد "ارگانیک"و"زیستی"،باشیم.
.
بازهم ازسرکارعالی به خاطردرج این مطلب مفیدوجالب تشکرمی کنم.
موفق باشید . .
پاسخ:
سلام  وسپاس.دقت بسیار بالا وکنجکاوی شما مرا وادار به یک مطالعه دیگر کردکه در این جا لازم است از جنابعالی تشکر نمایم.

مطالعه استخراج روغن هسته انار به وسیله هگزان فوق داغ (Superheated hexane)  عنوان مقاله ای است که توسط تعدادی از پژوهشگران صنایع شیمیایی انجام شده.البته درباره روغن هسته تمشک چیزی ندیدم .درباره گریپ فروت هم عصاره آن به صورت قرص وکپسول تهیه می شود.بیشتر در داروخانه های گیاهی موجود است.

بازهم از صبوری شما متشکرم.


۱۷ تیر ۹۴ ، ۱۶:۴۱ رضا فاطمی
بسیار جالب... و راستی:
اینا هم مربوط به چالش های زیست محیطی ایران میشن آیا؟
):::
پاسخ:
البته این ها هم از چالش های غذایی هست ولی این مطلب را به دلیل علاقه خودم واهمیت آن گذاشتم.امیدوارم مورد رضایت باشد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی